Pilgrimsvandring med pilgrimspræst Anette Foged Schultz – fra festivalens Middelalderkirke til Vær Kirke

Gå med på en pilgrimsvandring fra Middelalderkirken på Horsens Middelalderfestival til Vær Kirke.
Pilgrimsvandringen var i middelalderen en central del af det religiøse liv og fungerede som et forsoningsritual. Man kunne vandre til et pilgrimsmål for at råde bod på en skyld, man havde pådraget sig. Gennem vandringen blev man sat fri til at leve livet igen. Fik en ny begyndelse.

Pilgrimsvandringen har gennem de seneste 20-30 år fået en renæssance. Mennesker fra hele verden er brudt op og har begivet sig til gamle pilgrimsmål som f.eks, Santiago, Assisi, Trondheim, Vadstena, Viborg. Behovet for fordybelse og langsomhed tiltaler mange i vores verden, fordi aktivitetsniveauet og præstationsniveauet er så højt i vores kultur.

I forbindelse med Horsens Middelalderfestival inviteres du på en guidet vandring sammen med pilgrimspræst Anette Foged Schultz, der leder vandringen og giver fokus at vandre på, når vi undervejs vandrer kortere strækninger i stilhed.

Vandringen er på omkring 9 km og går langs smukke Nørrestrand og ud ad den gamle kirkesti til Vær kirke.
På vandringen vil Anette give indblik i essensen af noget af dét man får med sig under den lange pilgrimsvandring.
Essensen kan udtrykkes i de 7 pilgrimsord: Stilhed, enkelhed, langsomhed, frihed, bekymringsløshed, fællesskab og spiritualitet.

Vi sætter på denne tur tempoet ned og vandrer på udvalgte strækninger i stilhed men der vil også blive lejlighed til at dele tanker og gå og snakke med de andre pilgrimme undervejs.

Vandringen afsluttes ved Vær Kirke med en stille meditation i kirken og med mulighed for at tilbringe tid i kirken i stilhed – efter et fælles måltid i sognehuset.

Velkommen til nogle timer i stilhed og fordybelse!

Anette Foged Schultz er pilgrimspræst i Horsens Provsti.
Tilmelding til Anette på afs@km.dk – pris 100 kr.

Dato

30/08/2024

Tid

16:15 - 21:30

Sted

Middelalderkirken