Særarrangement i Riddersalen

Nyhed 2024

I år byder vi på et særarrangement, hvor Kongens hof besøger Horsens Middelalderfestival. Et tema, der er blevet yderst aktuelt med det tronskifte Danmark netop har overværet.

Det var voldsomt, når middelalderens konger og dronninger aflagde besøg i byerne. Besøgende fungerede både som charmeoffensiv og som magtdemonstration overfor byens borgere – hvad kunne stilles til rådighed for kongen? Og var folket af den rette tro?

Riddersalen

Hele årets særarrangement kan  opleves i Riddersalen, hvor der vil være iscenesættelser af kongens eskapader, når han aflægger Horsens et besøg. Oplev det i teaterform når Teatret Komediehuset viser de mange groteske scenarier frem, eller overvær iscenesatte foredrag når kongen ankommer til taffelbordet, eller til en af koncerterne, der kan nydes i en særlig ro i Riddersalen.

Indimellem de mange indslag er der åben udstilling, hvor du kan bevæge dig igennnem kulissen af det prægtige taffelbord, de særeste retter og det yderst nødvendige ”toilethjørne” med hø og spande.

Program

Det hele kan opleves i Vestsalen på FÆNGSLET, som bliver omdannet til en Riddersal under Horsens Middelalderfestival d. 30. – og 31. august 2024.

Det fulde program for årets særarrangement kan findes herunder.

Tak til fonde

Der skal også lyde et kæmpe tak til de fonde der har været med til at muliggøre særarrangementet Kongens Hof besøger Horsens: Insero, Horsens Folkeblads Fond, Familie Hede Nielsen Fonden – i alt 145.000 kroner.