Pilgrimsvandring med pilgrimspræst – fra festivalens Middelalderkirke til Vær Kirke

I år giver Horsens Middelalderfestival dig en helt særlig mulighed. Gå med på en ægte pilgrimsvandring fra Middelalderkirken på Horsens Middelalderfestival til Vær Kirke.
Pilgrimsvandringen var i middelalderen en central del af det religiøse liv og fungerede som et forsoningsritual. Man kunne vandre til et pilgrimsmål for at råde bod på en skyld, man havde pådraget sig. Gennem vandringen blev man sat fri til at leve livet igen. Fik en ny begyndelse.

Pilgrimsvandringen har gennem de seneste 20-30 år fået en renæssance. Mennesker fra hele verden er brudt op og har begivet sig til gamle pilgrimsmål som f.eks, Santiago, Assisi, Trondheim, Vadstena, Viborg.
Behovet for fordybelse og langsomhed tiltaler mange i vores verden, fordi aktivitetsniveauet og præstationsniveauet er så ekstremt højt i vores kultur.

Med årets tema “Pilgrimme og Pjaltefolk” inviterer Horsens Middelalderfestival dig på en guidet vandring sammen med en pilgrimspræst Anette Foged Schultz, der leder vandringen og giver fokus at vandre på, når vi undervejs vandrer kortere strækninger i stilhed.

Vandringen er på omkring 6 km og går langs smukke Nørrestrand og ud ad den gamle kirkesti til Vær kirke.
På vandringen vil Anette give en fornemmelse af essensen af noget af dét man får med sig under den lange pilgrimsvandring.
Essensen kan udtrykkes i de 7 pilgrimsord: Stilhed, enkelhed, langsomhed, frihed, bekymringsløshed, fællesskab og spiritualitet.

Vi sætter på denne tur tempoet ned og vandrer på udvalgte strækninger i stilhed men der vil også blive lejlighed til at dele tanker og gå og snakke med de andre pilgrimme undervejs.

Vandringen afsluttes ved Vær Kirke med en stille meditation i kirken og med mulighed for at tilbringe tid i kirken i stilhed – efter et fælles måltid i sognehuset.

Velkommen til nogle timer i stilhed og fordybelse!

Anette Foged Schultz er til daglig studenterpræst på VIA University College og pilgrimspræst i Horsens Provsti. Hun har været præst i folkekirken i 30 år og blev i 2009 Danmarks første pilgrimspræst i Viborg Stift.
Pilgrimmene mødes ved Middelalderkirken på FÆNGSLET kl. 16.00. Efter en kort ceremoni i festivalens middelalderkirke sendes pilgrimmene afsted med rejsebrev og følger Anette på vandringen.
Husk at medbring vand, solcreme og praktisk tøj og fodtøj.

Dato

25/08/2023
Expired!

Tid

16:00 - 21:00

Sted

Klosterhaven