Europæisk Middelalder Festival 2016

I 2016 bød musikprogrammet på ni dygtige musikgrupper; i år kunne vi blandt andet byde velkommen til danske Almune og Moro, In Vino Veritas og Futhark fra Italien, Könix fra Schweiz og svenske Kalabalik. Musikprogrammet bød selvfølgelig også på de smukke toner fra Virelai og næsvishederne fra Ramashang. Og sidst men ikke mindst havde festivalen fint besøg langvejs fra med den canadiske gruppe La Mandragore, der lagde vejen forbi festivalen.

I børnenes helt eget område var der masser af lege, spil, gøgl, teater og dyr. De kunne deltage i slaget mod Den Kullede Greve, hvor de kom på en farlig rejse sammen med Niels Ebbesen i opgøret mod greven, der skulle have hugget hovedet af. 

På gøglerpladsen leverede blandt andet den svenske gøglergruppe Trúdr, Mester Peder og Ildknægten og Fabius the Jester fra Italien underholdning for folk med god smag, og rundt omkring på festivalområdet kunne man møde alskens udskud, der gjorde grin med godtfolk på deres helt egen spidsfindige måde. Mikkel Langbue fortalte spændende fortællinger og man kunne opleve stor sorg og gribende begravelser, fordrukne munke og brovtne riddere rundt omkring på markedspladsen.

Mens vi venter på  programmet for 2017 festivalen, kan man på disse sider se, hvad festivalen bød på i 2016.Europæisk Middelalder Festival

Kulturafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Kontakt: 
Email: middelalderfestival@horsens.dk, 
Telefon: +45 76292130