layoutelementlayoutelement
Europæisk Middelalder Festival 
Luther og EMF
Reformationen på EMF

Reformationen i Kød og Blod

I 2017 er det 500 år siden Luther slog sine teser op på en kirkedør i Wittenburg og dette skal markeres på Europæisk Middelalder Festival 2017.

I 1517 bliver der, på en kirkedør i Tyskland, opslået 95 teser mod afladen, altså den praksis, hvor man i middelalderen kunne købe eller arbejde sig til guds tilgivelse for at have syndet. Forfatteren bag de nye idéer var Martin Luther, en munk og lidt af en rebel for sin tid. Men han var også en reformator, hvis ideer har haft stor betydning for, hvordan vores samfund og kirke er formet i dag. Med sine nye idéer og sin nye læsning af bibelen blev han uvenner med den romersk-katolske kirke, ja de smed ham faktisk ud. Martin Luther gav dog ikke op, men skød med sine idéer reformationen i gang og grundlagde den evangelisk-lutherske kristendom, der er fundamentet for vores danske folkekirke.

Alt det her, der foregik for 500 år siden bliver hurtigt lidt langhåret og en tør historietime. Men på Europæisk Middelalder Festival bringes Martin Luther til live igen. På årets festival kan du træde ind i år 1517 og opleve Martin Luther og reformationen i kød og blod, bogstavelig talt. Det største punkt på programmet bliver teaterforestilling Reformationen i kød og blod - Blade fra Luthers bog, som du kan opleve gentagne gange i løbet af festivalens to dage. Læs mere om teaterforestillingen her. Der bliver også masser af andre reformationsoplevelser under festivalen. Bl.a. kan du opleve en Gutenbergsk trykpresse ligesom der også vil være masser af aktiviteter for børn og unge. Læs mere i menuen til venstre.

 

Hvis du ikke er helt med på hvad reformationen er for en størrelse, så har Folkeuniversitetet lavet en ret fin og letfordøjelig lille video.

 

  

 

 

 


Horsens Kommunes byvåben

Europæisk Middelalder Festival

Kultur og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Email: middelalderfestival@horsens.dk,