layoutelementlayoutelement
Europæisk Middelalder Festival 
Europæisk Middelalder Festival

Musikere på festivalen

Mange middelaldermusikere har gennem tiden lagt vejen forbi Europæisk Middelalder Festival. Her på siden kan du læse mere om de musikgrupper, der besøgte festivalen i 2016.

 

Almune, Danmark - musik

Almune fortæller en musikalsk historie om verden som den var engang lige fra middelalderlig pilgrimsmusik, der lovpriser Jomfru Maria, til kraftfulde nordiske folkeviser. Musikken spilles på drejelire, nøgleharpe, fløjter og trommer og synges med klang og glød.

 

Futhark, Italien - musik
Kraftfulde sækkepiber og slagtøj fra den italienske gruppe, der gæster de nordlige egne for første gang. De kalder selv genren ”Medieval war music”, så glæd jer til vilde rytmer og god underholdning.

 

Gruppo Storico Sbandieratori Il Cassero, Italien - flagkastere

En fantastisk oplevelse af smældende flag i otte meters højde, perfekt timing, flotte opstillinger og dundrende trommer. Flagkasterne går i optog, bryllupsoptog og laver shows i ridderarenaen.

 

Harpestrengen, Danmark - Instrumentmagerens kone
Kom og lyt til Fordums Tiders Klang. Instrumentmagerens kone vandrer rundt en kurv fuld af spændende, historiske musikinstrumenter, fortæller om instrumenterne og spiller og synger. 

 

In Vino Veritas, Italien - musik
Musikerne tager publikum med på en rejse tilbage til de gyldne tider i middelalderens Italien. De vækker historien til live med sange, der engang blev betragtet som obskøne og til tider ulovlige.

 

Kalabalik, Sverige – musik
Intet mindre end Sveriges bedste band, hvis de selv skal sige det. De fem unge mænd har rejst Sverige tyndt med historisk musik spillet på bl.a. slagtøj, sækkepiber og skalmeje.

 

Könix, Schweiz - musik
Kraftfuld musik på sækkepiber og trommer og den rolige lyd af bouzouki, der får publikum til at hoppe og danse. Musikken og sangene er inspireret af folkemusik og middelalderlige melodier fra deres hjemland.

 

Moro, Danmark - musik

Hos Moro er der liv og glade dage. Gruppen optræder med middelalderinspireret musik, gøgl og vandede vittigheder.

 

Ramashang - Danmark, musik og gøgl
Gøgl, musik, næsvisheder, fortællinger og plattenslageri af bedste karakter. Middelalderkvartetten underholder publikum med lystige viser og middelaldergøgl i hæsblæsende tempo.

 

Ulricus, Tyskland - instrumentmager
Med historisk værktøj bygger instrumentmageren middelalderens træfløjter og strengeinstrumenter i sin bod.

 

Virelai, Danmark - musik
Virelai er et dansk middelalderorkester med international klasse. Deres koncerter er på en gang autentiske, formidlende og underholdende – og musikken leveres med stor indlevelse og karisma. Virelai fortolker nordiske ballader og Mellemeuropas melodier på skalmeje, davul, jødeharpe m.fl.

 


Horsens Kommunes byvåben

Europæisk Middelalder Festival

Kulturafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Kontakt: 
Email: middelalderfestival@horsens.dk, 
Telefon: +45 76292130