layoutelementlayoutelement
Europæisk Middelalder Festival 
Europæisk Middelalder Festival

Det' for børn

Hele festivalen summede i år af aktiviteter før børn og barnlige sjæle.

I Børneområdet var Falcon og Co. klar med et dukkeværksted, hvor du kunne prøve at lave din helt egen middelalderdukke. Du kunne snitte i pinde, se hvordan en kanin bliver slagtet, finde små middelalderspil, høre historier og se Plansjets fine marionetdukketeater. Hos De Grønne Spejdere kunne du gå i skole på middelaldermanér, prøve at smede eller arbejde med træ. I år kunne du også opleve reformationen i børneområdet når Lut & Luther formidlede den gennem gakkede løjer og musik.

Du kunne også besøge kampgrupper, lejesvende og stormænd i deres flotte lejre i Østermarken. I området med feltlejre kunne du også se sværd, rustninger og fægtekampe eller prøve at bryde som en ægte ridder hos middelalderbryderne ved Solbjerg Glimas telt. Du kunne også finde din indre Robin Hood frem og skyde til måls med bue og pil sammen med de dygtige skytter fra Sagittarii et Mulsum. Hvis du turde, kunne du besøge ChangHigh gøglerne i Borggården og lære at kaste med knive.

For de lidt ældre børn fra 12 år og op var der spændende rollespil i Borggården i bod nr. 130. Her holdte Luthers Nøgle - et historisk rollespil om reformationen til. Du blev sendt ud på spændende opgaver for at finde Luthers Nøgle, og der var garanti for at det blev et eventyr.

Og for én gangs skyld skulle maden spises med fingrene.

Indholdsansvarlig Iben Høgh Grøftehauge, middelalderfestival@horsens.dk  
 


Horsens Kommunes byvåben

Europæisk Middelalder Festival

Kultur og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Email: middelalderfestival@horsens.dk,