layoutelementlayoutelement
Europæisk Middelalder Festival 
Europæisk Middelalder Festival

Europæisk Middelalder Festival

Program for 2018

Så er programmet for 2018 klar. På grund af afbrændingsforbuddet er der fortsat lidt usikkerheder. Programmet er derfor med forbehold for ændringer.

Nye oplevelser på festivalen 

Porten til middelalderen
Indgangene til festivalen og de forskellige områder er i år blevet tydeligere, og har fået nye navne. 
Indgangene bærer det samme navn som det område det leder ind til. Der er fire indgange og områder. 

Markedspladsen: Her ligger handelsliv og madboder samt diverse middelalderlige aktiviteter tæt. Børneområdet finder du også i Markedspladsen.
Borggården: I området Borggården finder du Ridderarenaen og kamparenaen samt spændende boder.
Klosterhaven: I det nye område finder du middelalderkirken og en klosterhave, munke og nonner.
Buen: Feltlejrenes og reenactornes område med spændende formidling om levevis i middelalderen, bueskydningsbane og saluteringer fra en ægte middelalderkanon.

Tournament of The White Horse
På dette års festival kan du for første gang opleve den helt nye kampturnering Tournament of The White Horse. Gennem hele festivalen vil erfarne kæmpere, iført middelalderlige rustninger og med sværd, økser og skjolde, dyste i hold på fem. I hver runde vil to hold kæmpe mod hinanden indtil det vindende hold er fundet.
Du kan opleve flere af verdens bedste hold i kamparenaen i Borggården. Turneringen afholdes som en del af ligasystemet Buhurt League, og bliver en af de største af sin art i Europa.   

Oplev disse hold i Tournament of The White Horse:
Bears Paw (RUS), Brotherhood 1 (DK), Nørskov Falcon Knights (NO), Prague Trolls (CH), Brotherhood 2 (DK), White Company (UK), Ramstäk-Frisia (DE), Memento Mori (DK), Buhurt Tech Team (UA), Copenha-gen Medieval Fighting Club (DK) and Taurus UA (UA)

Liv og død bag portene
Er navnet på det store totalteater du kan opleve rundt omkring på pladsen i år. Komediehuset står bag totalteatret hvor op mod 70 skuespillere river publikum med ind i dramatiske fortællinger om alt fra hverdagslivet til byportens vogtere. Din chance for at opleve nogle af disse optrin er størst ved indgangen til Markedspladsen og indgangen til Borggården. Liv og død bag portene er det største totalteater som festivalen har præsenteret i mange år.

Bliv endnu klogere på middelalderen
I vores levende historielejr i området Buen, kan du møde nogle af de dygtigste reenactorer, personer der brænder for at genskabe en historisk tid ned til mindste detalje. Du bliver ført helt tæt på middelalderen med talks og miniforedrag. Mød blandt andet en bager og en skomager eller hør om middelalderens vå-ben, madtraditioner, smykker eller kosmologi. Desuden kan du se en ægte middelalderkanon blive fyret af.

Nordgårdens nye Klosterhave
Klosterhaven er et helt nyt område på festivalen i sammenhæng med middelalderkirken. I Klosterhaven kan du lære om de urter og blomster, man såede i middelalderen. I haven er der også et særligt fokus på lægeurter, og hvordan de blev brugt som medicin i middelalderen. Munke og nonner passer haven. 

Ridderturnering med Torneamentum
I år kan du opleve fuld fart på riddere og heste da det er den dygtige svenske riddergruppe Torneamentum, der besøger festivalen. Der er shows både fredag og lørdag i Ridderarenaen i Borggården. 

I alt besøger mere end 30 forskellige grupper festivalen og underholder med alt fra koncerter, totalteater, workshops, gøglerier og formidling.

Læs 2018-programmet i en bladre-udgave (webvenlig)
Hent 2018-programmet som pdf-fil (printvenlig)

Indholdsansvarlig Iben Høgh Grøftehauge, middelalderfestival@horsens.dk  


Horsens Kommunes byvåben

Europæisk Middelalder Festival

Kultur og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Email: middelalderfestival@horsens.dk,