layoutelementlayoutelement
Europæisk Middelalder Festival 
Middelalderkirken skitse

Ny middelalderkirke på Europæisk Middelalder Festival

01. juli 2016

Middelalderfestivalen i Horsens skal have sin egen middelalderkirke og derfor skal der bygges et kirkerum på festivalpladsen.

Kirker og klostre, bisper, nonner og munke var en vigtig del af bybilledet i middelalderen og derfor er det super vigtigt at denne del af det middelalderlige samfund også er repræsenteret på festivalen. Efter festivalen er flyttet til FÆNGSLET har vi jo ikke de to smukke, lokale middelalderkirker Klosterkirken og Vor Frelsers Kirke mere og derfor vil vi skabe vores egen middelalderkirke. FÆNGSLETS kirke er ikke middelalderlig og festivalen skal helst vise et samlet billede af det middelalderlige samfund så korrekt som muligt.

Både lokale og nationale fonde har støttet opførelsen af en middelalderkirke på festivalen. Kirken etableres i FÆNGSLETS gymnastiksal og scenografien er tegnet af de københavnske scenografer Torden og Lynild, som vandt en Reumert i 2015. Alle kulisser bliver til i samarbejde med Produktionshøjskolen Horsens, Visuelt Gymnasium i Horsens og Middelalderværkstedet i Horsens. På den måde har Middelalderkirken også en lokal forankring og det er super vigtigt for festivalen.

Torden og Lynild har hentet inspiration i byens to middelalderkirker, Vor Frelsers Kirke og Klosterkirken, og har fået hjælp fra den lokale middelalderarkæolog Lars Pagh, så den bliver så middelalderlig som mulig. Herudover leverer begge kirker lyd til kirken med optagelser af kirkemusik og munkekor.
Med scenografien, lydkulisser og andre virkemidler er det muligt at skabe en kirke, som tager elementer fra forskellige typer af kirker i middelalderen. Publikum vil komme til at få en helt unik oplevelse, når de træder ind i kirken og vil komme til at fornemme, hvordan en landsbykirke så ud i middelalderen.

I og udenfor kirken vil der foregå en masse kirkelige handlinger: To lokale par vies i den nye kirke, Middelalderforeningen Korsfarerne vil lave gejstlige processioner og shows samt fortælle om religion i middelalderen, en skrivernonne vil skrive gotisk skrift og lave workshops for børn og familier (i Børneområdet), Komediehuset vil lave begravelsesoptog og orkestre og kor vil levere musik til kirken.

Både Klosterkirken og Vor Frelsers Kirke i midtbyen har forskellige koncerter på programmet i løbet af weekenden, så publikum kan komme til at opleve korsang og orgelmusik i en rigtig kirke.

Middelalderkirken er sponsoreret af: Insero Horsens, Nykredits Fond, VIA, Horsens Folkeblad, Sydbank, Familien Hede Nielsen, Nordea Fonden og Aarhus 2017.

 

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori


Horsens Kommunes byvåben

Europæisk Middelalder Festival

Kultur og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4
8700 Horsens

Email: middelalderfestival@horsens.dk,